fundering-accessoire_verandamedemblik

Zorgeloos genieten met een stevige fundering

Fundering

Om de stevigheid van uw veranda of tuinkamer te verbeteren, kunt u gebruikmaken van schroeffundering of fundatiepoeren. Deze fundatie worden in de grond bevestigd, waarna de gehele veranda of tuinkamer hierop rust. Fundatie biedt een uitstekende ondersteuning en garanderen de kwaliteit en veiligheid van uw overkapping!

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

In ons assortiment vind u drie types fundaties: standaard fundatiepoeren, fundatiepoeren met hemelwaterafvoer (HWA) en schroeffundering. Een schroeffundering heeft een gemakkelijke (snelle) installatie in elke grondsoort waarbij er geen beton nodig is (dus geen droogtijd en ook in de winter toepasbaar). De holle structuur bij de fundatiepoeren met HWA maakt het eenvoudig om overtollig regenwater af te voeren via de geïntegreerde regenpijp. Zo blijft uw veranda duurzaam en ben je verlost van wateroverlast!

Benieuwd welke fundering het meest geschikt is voor u? Onze adviseurs staan klaar met passend advies. Breng een bezoek aan een van onze winkels.

 

Afvoer van hemelwater voor veranda of tuinkamer
Tijdens een regenbui krijgt het dak van een veranda of tuinkamer aanzienlijke hoeveelheden water te verwerken. Het is daarom belangrijk om na te denken over de manier waarop u het regenwater van uw veranda of tuinkamer wilt afvoeren. Dit kan op twee manieren: bovengrondse of ondergrondse hemelwaterafvoer. Beide methoden maken gebruik van een geïntegreerde regenpijp in de staander van de veranda of tuinkamer.

Deze geïntegreerde regenpijp kan bovengronds het water afvoeren via een grindput, border of regenton. Als u kiest voor een betonpoer met hemelwaterafvoer (HWA), kunt u het regenwater laten afvoeren via het riool. Hebt u advies nodig over de hemelwaterafvoer van uw veranda of tuinkamer? Neem dan contact op met Veranda Medemblik.

Schroeffundering
Fundatiepoer
Fundatiepoer HWA

Specificaties fundatiepoeren

 • Standaard of met hemelwaterafvoer (HWA)
 • Holle structuur
 • Duurzaamheid
 • Bovengrondse en ondergrondse hemelwaterafvoer

Specificaties schroeffundering

 • Geen beton nodig (dus geen droogtijd)
 • Geen zware machines nodig
 • Geen onderhoud nodig (lange levensduur)
 • Snel gemonteerd (zelfs in de winter)

Ontdek diverse extra opties en accessoires.

Wij passen de veranda of tuinkamer volledig aan op uw voorkeuren. Ontdek talloze extra opties voor extra comfort en stijl. Naast schuifwanden bieden wij ook keuzes in zonwering, ledverlichting, balustrades en gootafwerking. Met deze diverse opties creëert u een unieke veranda of tuinkamer.

Veelgestelde vragen

We staan klaar om u te adviseren en te helpen bij al uw vragen.

Heeft u vragen over onze producten voor buitenleven, het maken van een afspraak, of over de levering en montage? In ons overzicht van veelgestelde vragen vindt u antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Contact opnemen

Heb ik een vergunning nodig om een veranda of tuinkamer te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Er zijn echter een aantal regels waar u rekening mee moet houden:

 • Binnen 4 meter van uw woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van uw woning mag u lager bouwen dan verder van uw huis
 • Binnen 4 meter van uw woning mag u niet hoger bouwen dan 30 cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, dan mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte te stellen

Een vergunning is nodig als:

 • U een overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij de gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is. Natuurlijk denken we bij Veranda Medemblik met u mee en helpen u graag verder.

Hoe maak ik van mijn veranda een tuinkamer?

Een veranda kunt u met glasschuifwanden op elk gewenst moment uitbouwen tot een tuinkamer. Bij Veranda Medemblik hebben we verschillende glasschuifwanden in onze collectie.

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen (met minimale overlap), die door handige deurmeenemers in één beweging zijn te openen of sluiten. Met deze wanden kunt u een (bestaande) veranda, overkapping en kapschuur afsluiten en geniet u in elk seizoen van het buitenleven.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden in onze showrooms in Medemblik en Middenmeer.

Welke type overkappingen zijn er?

Bij Veranda Medemblik hebben we verschillende modellen overkappingen. Zo is er altijd een overkapping die past bij uw wensen, woning en tuin.

Een aluminium veranda of terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. U heeft voor het dak keuze uit polycarbonaat of glas. Ook hebben we pergolazonwering met een doek en een lamellendak veranda in onze collectie. Bij een lamellendak kunt u zelf de lamellen in de gewenste positie plaatsen. Gedeeltelijk open voor een aangenaam briesje of zon in uw overkapping en volledig gesloten bij regen.

De verschillende modellen presenteren we u in onze showrooms. We nodigen u graag uit in Medemblik en Middenmeer.

verandamedemblik-01_pageflip-campagne-3_2024

Meer inspiratie opdoen?

Op zoek naar nieuwe inspiratie, prachtige aanbiedingen en productinformatie? Download hier onze nieuwste folder. Veranda Medemblik heeft het grootste assortiment aan veranda's, tuinkamers en zonwering in de regio Medemblik en Middenmeer. Wij zijn leverancier van verschillende merken, waardoor wij een breed scala aanbieden in prijs en kwaliteit.

Actiefolder

Ontdek de vele voordelen

Wilt u langer van het buitenleven genieten?

Ontdek de voordelen van een terrasoverkapping of tuinkamer bij Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer.

Wilt u langer van het buitenleven genieten? Bij Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer vindt u een uitgebreide collectie terrasoverkappingen en tuinkamers uitgevoerd in aluminium, gecombineerd met glas, kunststof of polycarbonaat van het merk Verasol. Verasol is marktleider in Nederland en u krijgt 10 jaar garantie op uw veranda of tuinkamer.

Comfortabel genieten
Beschermd tegen een frisse wind of regen kunt u onder een veranda aangenaam buiten zitten. Ook de tuinmeubelen laat u het hele jaar door buiten staan. In de uitgebreide showroom van Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer ziet u naast de verschillende veranda’s en tuinkamers, ook de mogelijkheden die carports en schuttingen u bieden om optimaal van uw tuin en huis te genieten.

Vakkundig en ervaren
Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer staan met een enthousiast team voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden en voordelen van een veranda of tuinkamer.

Contact

tuinkamer_cube_verandamedemblik