voor-en-zijwanden_accessoire_verandamedemblik

Transformeer uw veranda eenvoudig tot een tuinkamer

Voor- en zijwanden

Droomt u van extra leefruimte? Het hele jaar door beschermd buiten kunnen genieten, of juist meer binnenruimte creëren met een tuinkamer? Met voor- en zijwanden maakt u die droom werkelijkheid. Dat wordt puur genieten!

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Overweegt u een nieuwe veranda of tuinkamer? Of wilt u uw bestaande veranda uitbreiden met voor- en zijwanden? Geen probleem! Verasol biedt een breed assortiment aan diverse soorten voor- en zijwanden.

Met deze toevoegingen kunt u uw leefruimte effectief beschermen tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Als u uw veranda aan alle zijden afsluit, wordt dit een tuinkamer genoemd.

Eigenschappen

 • Esthetisch aantrekkelijk
 • Robuuste constructie
 • Bescherming tegen wind en regen
 • Voorbereid voor het gebruik van glas
bg_light_grey

Glazen schuifwanden

 • Glazen schuifwanden zijn ideaal als: zijwand & voorwand
 • Geschikt voor: Greenline, Profiline, Cube

Wil je ongeacht het weer kunnen genieten onder je overkapping? Met glazen schuifwanden kun je eenvoudig je overkapping afsluiten, waardoor je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden.

Meer informatie

glazen-schuifwand-voorwand_verandamedemblik
aluminium-schuifpui_verandamedemblik

Aluminium schuifpui

 • Toepasbaar als: zijwand & voorwand
 • Geschikt voor: Greenline, Profiline, Cube

Wil je de voor- en/of zijwand van je veranda optimaal afsluiten met bewegende delen? Kies dan voor aluminium schuifpuien.

Deze schuifpuien bieden een nog betere bescherming tegen regen en wind dan onze glazen schuifwanden. Je kunt de aluminium schuifpuien samenstellen door te kiezen uit verschillende kleuren en opties. Let op: een afgesloten veranda met aluminium schuifpuien (tuinkamer) is niet hetzelfde als een volledig geïsoleerde serre.

bg_light_grey

Kozijnen met ramen en/of deuren

 • Toepasbaar als: zijwand & voorwand
 • Geschikt voor: Greenline, Profiline, Cube

Wil je de zijwand van je veranda of tuinkamer volledig afsluiten met behoud van een transparante doorkijk? Dan zijn de Verasol kozijnen de perfecte keuze. Deze kozijnen bieden een hogere isolatiewaarde dan glazen schuifwanden, waardoor je nog beter beschermd bent tegen weersinvloeden van buitenaf. Let op: een tuinkamer is geen geïsoleerde serre. De Verasol kozijnen kunnen volledig naar wens worden samengesteld. Kies een passende kleur en voeg eventueel deuren en draai-/kiepramen toe.

kozijnen-met-ramen_verandamedemblik
aluminium-zijwand_verandamedemblik


Aluminium zijwand veranda

 • Perfect geschikt als: zijwand & voorwand & achterwand
 • Compatibel met: Greenline, Profiline, Cube

Overweeg je jouw veranda of tuinkamer af te sluiten met een aluminium zijwand? Kies dan voor onze aluminium rabatdelen. Deze hoogwaardige delen vormen samen een solide wand. Vaak worden ze gekozen als zijwand of achterwand (bij een vrijstaande veranda of tuinkamer). Onze zijwanden zijn verkrijgbaar in passende kleuren en worden geleverd met een glazen of polycarbonaat spiekozijn.

spiekozijn_verandamedemblik


Spiekozijnen

 • Geschikt als: zijwand
 • Compatibel met: Greenline, Profiline

Wil je beschermd zijn tegen regen van opzij of meer privacy aan de zijkant van je overkapping? Sluit dan je zijwand(en) af met een spiekozijn. Dit kozijn vult de dakschuinte van je verandadak op. Spiekozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en worden op maat gemaakt voor jouw veranda.

De kleur van het spiekozijn wordt afgestemd op de kleuren van je veranda en je kunt kiezen uit glas of twee soorten polycarbonaat: helder en opaal.

Ontdek diverse extra opties en accessoires.

Wij passen de veranda of tuinkamer volledig aan op uw voorkeuren. Ontdek talloze extra opties voor extra comfort en stijl. Naast schuifwanden bieden wij ook keuzes in zonwering, ledverlichting, balustrades en gootafwerking. Met deze diverse opties creëert u een unieke veranda of tuinkamer.

Veelgestelde vragen

We staan klaar om u te adviseren en te helpen bij al uw vragen.

Heeft u vragen over onze producten voor buitenleven, het maken van een afspraak, of over de levering en montage? In ons overzicht van veelgestelde vragen vindt u antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Contact opnemen

Heb ik een vergunning nodig om een veranda of tuinkamer te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Er zijn echter een aantal regels waar u rekening mee moet houden:

 • Binnen 4 meter van uw woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van uw woning mag u lager bouwen dan verder van uw huis
 • Binnen 4 meter van uw woning mag u niet hoger bouwen dan 30 cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, dan mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte te stellen

Een vergunning is nodig als:

 • U een overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij de gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is. Natuurlijk denken we bij Veranda Medemblik met u mee en helpen u graag verder.

Hoe maak ik van mijn veranda een tuinkamer?

Een veranda kunt u met glasschuifwanden op elk gewenst moment uitbouwen tot een tuinkamer. Bij Veranda Medemblik hebben we verschillende glasschuifwanden in onze collectie.

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen (met minimale overlap), die door handige deurmeenemers in één beweging zijn te openen of sluiten. Met deze wanden kunt u een (bestaande) veranda, overkapping en kapschuur afsluiten en geniet u in elk seizoen van het buitenleven.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden in onze showrooms in Medemblik en Middenmeer.

Welke type overkappingen zijn er?

Bij Veranda Medemblik hebben we verschillende modellen overkappingen. Zo is er altijd een overkapping die past bij uw wensen, woning en tuin.

Een aluminium veranda of terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. U heeft voor het dak keuze uit polycarbonaat of glas. Ook hebben we pergolazonwering met een doek en een lamellendak veranda in onze collectie. Bij een lamellendak kunt u zelf de lamellen in de gewenste positie plaatsen. Gedeeltelijk open voor een aangenaam briesje of zon in uw overkapping en volledig gesloten bij regen.

De verschillende modellen presenteren we u in onze showrooms. We nodigen u graag uit in Medemblik en Middenmeer.

verandamedemblik-01_pageflip-campagne-3_2024

Meer inspiratie opdoen?

Op zoek naar nieuwe inspiratie, prachtige aanbiedingen en productinformatie? Download hier onze nieuwste folder. Veranda Medemblik heeft het grootste assortiment aan veranda's, tuinkamers en zonwering in de regio Medemblik en Middenmeer. Wij zijn leverancier van verschillende merken, waardoor wij een breed scala aanbieden in prijs en kwaliteit.

Actiefolder

Ontdek de vele voordelen

Wilt u langer van het buitenleven genieten?

Ontdek de voordelen van een terrasoverkapping of tuinkamer bij Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer.

Wilt u langer van het buitenleven genieten? Bij Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer vindt u een uitgebreide collectie terrasoverkappingen en tuinkamers uitgevoerd in aluminium, gecombineerd met glas, kunststof of polycarbonaat van het merk Verasol. Verasol is marktleider in Nederland en u krijgt 10 jaar garantie op uw veranda of tuinkamer.

Comfortabel genieten
Beschermd tegen een frisse wind of regen kunt u onder een veranda aangenaam buiten zitten. Ook de tuinmeubelen laat u het hele jaar door buiten staan. In de uitgebreide showroom van Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer ziet u naast de verschillende veranda’s en tuinkamers, ook de mogelijkheden die carports en schuttingen u bieden om optimaal van uw tuin en huis te genieten.

Vakkundig en ervaren
Veranda Medemblik en Veranda Middenmeer staan met een enthousiast team voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden en voordelen van een veranda of tuinkamer.

Contact

tuinkamer_cube_verandamedemblik